Trading Insider - partea II

Iunie 26, 2015 08:42

Acest articol face parte din proiectul editorial Trading Insider, realizat de Admiral Markets și Wall-Street.ro.

"Daca vrei sa reusesti , trebuie sa inveti sa recunosti profesionistii si sa intelegi cum actioneaza" – aceasta este una dintre regulile de aur ale lui Richard Wyckoff, legendarul trader care in anii 1930 a scris un manifest ce a devenit cult pe Wall Street.

Wyckoff a fost extrem de preocupat de instruirea publicului despre "adevaratele reguli ale jocului ", practicate de marile interese din spatele scenei. In 1930 a fondat o scoala care mai tarziu a devenit Stock Market Institute . Practicantii Metodei Wyckoff au testat in mod repetat subtilitatile acesteia si au descoperit ca sunt la fel de valide si astazi, precum in momentul in care au fost publicate. Richard Wyckoff credea ca actiunea pretului este tot ceea ce este necesar pentru un trading inteligent si stiintific – ticker-ul ce dezvlaluie relatia dintre pret, volum si timp, capturate avantajos de grafic.

Fundamentele metodei Wyckoff pot fi gasite in cele trei legi de baza ale celebrului trader

Legea cererii si a ofertei

Legea cererii si a ofertei are cea mai mare importanta. In acest caz analistii studiaza relatia dintre cerere si oferta, avand ca punct de reper pretul si volumul pe o anumita perioada asa cum este reprezentat pe grafic. In cazul in care cererea de a cumpara un instrument (perechi valutare, actiuni, marfuri) este mai mare decat oferta disponibila, singurul mod in care cererea poate fi satisfacuta este ca pretul sa creasca la un nivel care atrage suficienta oferta care sa egaleze cererea.

Atunci cand este atins acest punct, pretul nu mai avanseaza. Daca oferta de vanzare este mai mare decat cererea de a cumpara, singurul mod in care oferta va fi absorbita este ca pretul sa scada, pana la un punct care atrage suficienta cerere pentru a absorbi toata cantitatea. Cand se intampla acest lucru, pretul nu mai scade.

Legea cauzei si a efectului

Legea cauzei si efectului, practic, ne spune ca nu putem obtine ceva din nimic. Cand piata intra intr-o perioada in care cererea depaseste oferta sau exista un exces de oferta fata de cerere, acest lucru nu este intamplator. Fiecare dintre acestea vine dupa perioada de pregatire si consecintele acelei pregatiri care are un efect direct si inseparabil asupra rezultatului final.

Pentru a avea un efect, trebuie sa existe mai intai o cauza si acel efect va fi proportional cu cauza. Aceasta lege poate fi reflectata in forta de acumulare sau de distributie a unui interval de tranzactionare, care lucreaza in sine ca o miscare ulterioara, in afara acelui trading range.

Legea efortului si a rezultatului

Piata incearca in continuu sa mearga intr-o directie. Aceste incercari pot fi foarte scurte sau lungi ca durata si reprezinta un efort general exprimat in termeni de volum. In cazul in care pretul raspunde la efort, cel mai probabil va avea loc o miscare importanta a acestuia. In cazul in care efortul si rezultatul sunt contrare, este probabil sa aiba loc o schimbare importanta in directia pretului

 

Cei 5 pasi ai metodei Wyckoff

Pe fundamentul legilor de mai sus este construita schema unei metode in cinci pasi. Comparand asa-zise "unde" de cumparatori cu unde de vanzatori pe grafic, acesta dezvaluie balanta.

1. Identificarea pozitiei si a tendintei pietei in si a tendintei pietei in general. In momentul in care traderul intelege ce tip de trend este in desfasurare, el se poate concentra asupra celui de-al doilea aspect, cel putin la fel de important: identificarea pretului in raport cu trendul.

2. Al doilea pas este acela de a tranzactiona numai acele instrumente care sunt in armonie cu piata.

3. Al treilea dintre cei 5 pasi este acela de a tranzactiona numai instrumentele care au dezvoltat o cauza.

4. Al patrulea pas directioneaza traderul sa tranzactioneze numai acele instrumente care sunt pregatite sa se miste.

5. Ultimul aspect pe care traderii trebuie sa il aiba in vedere este daca piata, in ansamblu, se afla pe punctul de a urma aceeasi miscare precum instrumentul urmarit. Daca raspunsul este da, tranzactia poate fi deschisa. Daca excludem din ipoteza, unele greseli majore ce pot fi facute, sau o evolutie total neasteptata dupa deschiderea pozitiei, rezultatul final va fi unul pozitiv.

Vechea scoala de analiza tehnica: invata sa tranzactionezi ca R. Wyckoff

Descarcă manuscrisul de 30 de pagini - click pentru DOWNLOAD

Cristian Cochințu,
Admiral Markets UK Ltd



Companie Autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA UK), FRN. 595450.



Avertisment risc:
Conţinutul acestui material are rol informativ și educațional și nu trebuie să fie interpretat ca o recomandare personală, sfat investițional sau invitație de a tranzacționa bani reali. Tranzacționarea cu levier amplifică atât câștigurile cât și pierderile și poate duce la pierderea tuturor depozitelor. Admiral Markets UK Ltd recomandă consultarea unui consilier financiar independent.
Declinarea Responsabilității:



Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termeni și condiții oficiale sau angajamente în relația cu Admiral Markets UK Ltd. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS sau Admiral Markets AS. Admiral Markets UK Ltd nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existnd posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vnzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat. Admiral Markets UK Ltd este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie cu seria FRN 595450. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Autorității de Conduită Financiară. Adresa Admiral Markets UK Ltd este One Love Lane, LondraEC2V 7JN. Numărul de înregistrare este 08171762. Admiral Markets UK Ltd este de asemenea reglementat sub Directiva Piețe in Instrumente Financiare (MiFID); pentru alte țări pe teritoriul Uniunii Europene, Admiral Markets UK Ltd oferă servicii sub regimul MiFID de passportare.




Tranzacționarea produselor financiare derivate, în marjă, implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe Forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugăm că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu investiți decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți. Mai multe detalii despre riscul aferent tranzacțiilor financiare pe www.AdmiralMarkets.ro




Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.