George Soros explica strategia din spatele succesului sau: Teoria Reflectivitatii

Iulie 22, 2015 10:00

sursa: wall-street.ro

Opiniile si strategiile lui George Soros au generat adesea controverse, motiv pentru care "omul care a spart Banca Angliei" ramane unul dintre cei mai temuti speculatori din lume. Soros studiaza tintele lui, lasand miscarile diferitelor piete financiare si participantii la acestea sa-si dicteze propriile trade-uri. El se refera la filozofia din spatele strategiei sale de tranzacționare ca reflexivitate.

Teoria evita ideile traditionale ale unui mediu de piata bazat pe un echilibru in care toate informatiile sunt cunoscute de toti participantii din piata si astfel luate in considerare in preturi. In schimb, George Soros crede ca participantii din piata influenteaza ei insisi direct fundamentele pietei si ca comportamentul lor irational conduce la boom-uri si bust-uri ca oportunitati de investitii prezente.

Preturile locuintelor ofera un exemplu interesant al teoriei sale in actiune. Cand creditorii dau mai usor credite, mai multi oameni imprumuta bani. Cu banii, aceste persoane cumpara case, ceea ce duce la cresterea preturilor. Preturile mai mari incurajeaza creditorii sa imprumute mai multi bani. Mai multi bani in mainile debitorilor duc la cresterea cererii pentru case si la formarea unui ciclu de spirala ascendent. Actiunile creditorilor si cumparatorilor au avut o influenta directa asupra pretului marfii.

O investitie bazata pe ideea ca piata locuintelor se va prabusi ar reflecta un pariu clasic al lui Soros. Vanzarea short a actiunilor constructorilor de case de lux sau scurtcircuitarea actiunilor creditorilor importanti de locuinte ar fi doua investitii potentiale a celor ce doresc sa profite cand boom-ul locuintelor se sparge. Pur si simplu, in teoria lui Soros, gandirea participantilor la piata este parte a realitatii pe care ei o gandesc despre aceasta. Preturile sunt influentate de o bucla de feed back continuu intre gandirea participantilor la piata si realitatile economice pe care ei le observa. Soros numeste acest proces circular reflexivitate.

Pentru a afla mai multe detalii despre strategiile de tranzactionare ale lui George Soros, Mark Douglas si John Bollinger, accesati Pagina Oficială a proiectului. Acest articol face parte din proiectul editorial Trading Insider.

Un cont live cu bani reali este necesar pentru acces la lecțiile video de 1h subtitrate în limba română.

Cristian Cochințu,

Admiral Markets UK Ltd
Companie Autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA UK), FRN. 595450.

Avertisment risc:

Conţinutul acestui material are rol informativ și educațional și nu trebuie să fie interpretat ca o recomandare personală, sfat investițional sau invitație de a tranzacționa bani reali. Tranzacționarea cu levier amplifică atât câștigurile cât și pierderile și poate duce la pierderea tuturor depozitelor. Admiral Markets UK Ltd recomandă consultarea unui consilier financiar independent.

Declinarea Responsabilității:

Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termeni și condiții oficiale sau angajamente în relația cu Admiral Markets UK Ltd. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS sau Admiral Markets AS. Admiral Markets UK Ltd nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existnd posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vnzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat. Admiral Markets UK Ltd este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie cu seria FRN 595450. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Autorității de Conduită Financiară. Adresa Admiral Markets UK Ltd este One Love Lane, LondraEC2V 7JN. Numărul de înregistrare este 08171762. Admiral Markets UK Ltd este de asemenea reglementat sub Directiva Piețe in Instrumente Financiare (MiFID); pentru alte țări pe teritoriul Uniunii Europene, Admiral Markets UK Ltd oferă servicii sub regimul MiFID de passportare.

Tranzacționarea produselor financiare derivate, în marjă, implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe Forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugăm că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu investiți decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți. Mai multe detalii despre riscul aferent tranzacțiilor financiare pe www.AdmiralMarkets.ro

Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.