Cum ar fi Lumea fără Băncile Centrale?

August 10, 2015 12:40

Am un vis, sau mai bine zis, am avut un vis. Poate nu va deveni niciodată realitate, așa că vă povestesc ce am visat.

Și ce mai vis a fost...

Lumea s-a schimbat peste noapte. Nu știam ce s-a întâmplat, dar totul era diferit în dimineața în care m-am trezit (tot în vis).

Cerul și atmosfera erau diferite. Exista o anumită claritate, o transparență...

A trebuit să ajung în centrul orașului; ceva îmi spunea că trebuie să ajung acolo.

Stai să vezi ce am descoperit...

Oamenii trăiau mai bine în această lume
Oriunde priveam, toți munceau și zâmbeau.

Am ajuns într-o intersecție pe care o știam foarte aglomerată. În fiecare colț era câte o Bancă (Comercială). Nici una nu mai avea pereți. Erau doar bancheri tineri și veterani, foarte joviali cu trecătorii. Toți îi știau pe ei și ei îi știau pe toți.

Ofereau credite cu dobândă mică, încurajau oamenii să încerce noi business-uri și recomandau împrumuturi cu dobândă de 1% pentru a achita ratele datoriilor din trecut (case achiziționate în perioada bulei imobiliare, credite în franci, etc...).

Puteam vedea prin sticlă. Erau stive de bani cash pentru public...

Și mi-am spus, ce lume minunată...cu siguranță NU există bănci centrale aici!

Apoi m-am trezit de-adevăratelea. M-am întrebat - De ce nu avem o astfel de viață?

Băncile Centrale reprezintă un vis oricum. Dacă ar fi doar un vis urât? Cum ar arăta lumea fără Bănci Centrale?

Dar dacă ne-am trezi cu toții și am trage la răspundere guvernanții conduși de marile bănci, care sunt aici doar pentru că Băncile Centrale (Americană, Europeană, etc...) le-au salvat în 2008, și au făcut asta pentru că de fapt ele au inventat Băncile Centrale pentru a face asta cu bani creați în calculatoare. Pentru că pot.

Treziți-vă la această realitate


  • Dacă nu ar fi existat băncile centrale, lumea ar fi fost liberă din nou.
  • Fără manipularea dobânzilor, piețele libere ar aloca resursele și capitalul așa cum ar trebui.
  • Economiile nu ar mai fi controlate după bunul plac al băncilor centrale.
  • Marile bănci nu s-ar mai băga singure în insolvență pentru a aștepta apoi să fie salvate din banii publici.

Acesta a fost visul meu. O lume fără Bănci Centrale. A fost minunat, nu-i așa?



Te-ar putea interesa:

Guvernele și băncile centrale din spatele majorității valutelor, intenționează să scape de datorii prin devalorizare, inflație și politici monetare neconvenționale. E bine pentru ei, dar devine un dezastru pentru cei care dețin astfel de valute sau active exprimate în acestea. Nu vor admite niciodată acest lucru, însă ratele scăzute ale dobânzilor și programele de stimulare le trădează adevăratele intenții. Vor să-și reducă datoria reală și să maximizeze profiturile marilor bănci și fonduri (elita financiară), folosind în acest scop subtila taxă a inflației și a devalorizării.

citește mai departe

Prima bancă centrală din lume care a publicat DOBÂNDA REALĂ IPOTETICĂ a monedei europene (EUR): -4.2%.

Practic, scade 4.2% din randamentul anualizat pe care-l primești la plasamentul în Euro pe 3 luni.

După cum arată graficul, efectul TUTUROR politicilor monetare din zona Euro echivalate în dobânzi (Shadow Interest Rates) arată dobânda ipotetică pe termen scurt la Euro...-4.2%.

citește mai departe

Te-ar putea ajuta:

Pachet Complet de Educatie Financiară: cărți în limba română, lecții și tutoriale video, conturi de practică cu bani virtuali


Cristian Cochințu,

Admiral Markets UK Ltd
Companie Autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA UK), FRN. 595450.

Avertisment risc:

Conţinutul acestui material are rol informativ și educațional și nu trebuie să fie interpretat ca o recomandare personală, sfat investițional sau invitație de a tranzacționa bani reali. Tranzacționarea cu levier amplifică atât câștigurile cât și pierderile și poate duce la pierderea tuturor depozitelor. Admiral Markets UK Ltd recomandă consultarea unui consilier financiar independent.

Declinarea Responsabilității:

Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termeni și condiții oficiale sau angajamente în relația cu Admiral Markets UK Ltd. Nu există și nu este oferită nici o garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Admiral Markets UK Ltd, Admiral Markets Group AS sau Admiral Markets AS. Admiral Markets UK Ltd nu oferă nici o garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existnd posibilitatea unei erori tehnice sau umane. Exceptand cazul în care este menționat expres, orice informație legată de prețuri sau cotații de tranzacționare ori instrumente financiare este strict informativă, ar putea să nu mai fie de actualitate și nu este o ofertă de vnzare, cumpărare sau cotare la un preț specificat. Admiral Markets UK Ltd este autorizat și reglementat de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie cu seria FRN 595450. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Autorității de Conduită Financiară. Adresa Admiral Markets UK Ltd este One Love Lane, LondraEC2V 7JN. Numărul de înregistrare este 08171762. Admiral Markets UK Ltd este de asemenea reglementat sub Directiva Piețe in Instrumente Financiare (MiFID); pentru alte țări pe teritoriul Uniunii Europene, Admiral Markets UK Ltd oferă servicii sub regimul MiFID de passportare.

Tranzacționarea produselor financiare derivate, în marjă, implică un nivel ridicat de risc. Nu ar trebui să tranzacționați pe Forex sau CFD decât dacă înțelegeți deplin modalitatea de funcționare, cum se poate realiza profit, care este riscul la care vă expuneți și cât puteți pierde. Rețineți vă rugăm că pierderile pot fi teoretic nelimitate și nici o sumă plătită inițial nu va putea limita definitiv riscul. Trebuie să vă evaluați poziția financiară și să vă asigurați că tranzacționarea pe instrumente financiare derivate este pe placul dvs. Există riscul să pierdeți toate sumele investite. Nu investiți decât sumele pe care vă permiteți să le pierdeți. Mai multe detalii despre riscul aferent tranzacțiilor financiare pe www.AdmiralMarkets.ro

Avatar-Admirals
Admirals O soluție completă pentru cheltuieli, investiții și gestionarea banilor

Mai mult decât un broker, Admirals este un centru financiar care oferă o gamă largă de produse și servicii financiare. Facem posibilă abordarea finanțelor personale printr-o soluție all-in-one pentru investiții, cheltuieli și gestionarea banilor.