Analiză Fundamentală Forex

Mario Draghi si porumbelul scapat fara voie: programul de QE va fi extins!


Conferinta de presa a lui Mario Draghi de dupa sedinta de politica monetara a BCE, mult-asteptata de marea majoritate a participantilor, la piata ar fi putut fi un non-event daca, din cele declarate, ar fi lipsit un singur aspect: modalitatea de terminare a programului de QE.

Inainte de sedinta, pe...


Vezi mai multe


Picajul cotatiei GBPUSD: “Fat finger” sau “Fat algos”?


"Niciodata sa nu spui niciodata": un bun principiu de viata, care se aplica si in activitatea de tranzactionare: in toiul sesiunii asiatice de vineri, 7 octombrie 2016, perechea valutara GBPUSD a intrat in picaj. Unul extrem de rapid, amplu, care a luat pe nepregatite participantii la piata.

Fara nicio stire...


Vezi mai multe


To deal or not to deal?


"To deal or not to deal?" aceasta este intrebarea. Mai corect spus, intrebarile, pentru ca sintagma este valabila in doua cazuri distincte: cazul OPEC si cazul Deutsche Bank.

Cazul OPEC

Auzind ca, in sfarsit, tarile membre OPEC s-au inteles in ceea ce priveste reducerea productiei zilnice de petrol, multi au...


Vezi mai multe


Pretul titeiului, la mana unor negociatori


Cine spune ca pretul unui baril de petrol se stabileste doar in piata libera, se inseala amarnic. Desigur, functioneaza legea cererii si a ofertei, ca in orice alta piata, insa in cazul de fata avem de-a face cu un interventionism greu de egalat.

Daca bursele de actiuni si pietele valutare...


Vezi mai multe


​Graficele ca instrument de comunicare


Sunt sigur ca vin in asentimentul tuturor atunci cand spun ca, in saptamana aceasta, principalul eveniment din pietele internationale va fi sedinta de politica monetara a Federal Reserve. Ea va dura doua zile cu incepere de marti, 20 septembrie, si va fi urmata de o conferinta de presa sustinuta de...


Vezi mai multe